Uygun Akvaryum ve Balık Seçmek
Akvaryumdoktoru olarak amacımız amatör akvaryumculara balıklarını tanıtmak ve onları en uygun tank ve şartlarda yaşatmalarına yardımcı olmaktır.
Amatör bir akvaryumcunun akvaryum ekipmanlarını almadan önce ne tür balık besleyeceğine karar vermesi gerekmektedir.Akvaryumunuz var ve ne tür balık beslemek istediğinize karar vermediyseniz balık türleri sayfamızı ziyaret edebilir,balıklar hakkında bilgi alabilir ve seçiminiz yapabilirsiniz.Ama bundan önce alttaki şıklara göre akvaryumunuzu irdelemelisini.
Küçük bir akvaryumum var(25-50 lt)-betta (tek)1-2 çift canlı doğuran,1-2 japon.
Orta boy bir akvaryumum var(50-100 lt)-tetra,barb,danio,kedi balıkları,rasbora,canlı doğuranlar,japonlar.
Büyük bir akvaryumum var(100-200 lt)-Bir çok tür,chiclidler,tropikal karma,deniz türleri.
Yeni başlayanlar akvaryumlarının durumu ve istekleri doğrultusunda balık seçimi yapabilirler fakat unutulmamalıdır ki balıklarda gereksinimleri olan canlılardır ve onları uygun şartlarda yaşatabileceğimizden emin isek bu işe kalkışmalıyız.Önemli bir hatırlatmada sabır konusunda yapmalıyız.Balıklarınız akvaryuma uyum sağlayana ve sağlıklı bir şekilde gelişene kadar sabır göstermeliyiz.
Balıklarımızı almadan önce neden onları beslemeye karar verdiğimizi düşünmeliyiz.
Evimde veya işyerimde,hobi amaçlı
Canlıların gelişimine ve üremelerine ilgi duyuyorum
Üretim yapmak istiyorum(Ticari)
Gösteri amaçlı(Restoran,otel v.b.)
Yukarıdaki cevaplardan hangisini verirseniz verin balıkların gereksinimleri değişmeyecektir.Bu cevapların değiştireceği tek şey dekorasyon dur.
Bilindiği gibi balıklar,tropikal dereler,göller ve tuzlu sulardan toplanarak akvaryumlarımıza getirilirler.Akvaryumlarımızda da bu ortamı arayacaklardır.Akvaryumda doğmuş bir balık dahi doğal ortamı içgüdüsel olarak arar çünkü vücut yapısı ve tabiatı ortamına göre yaratılmıştır.