Derdest Admin
Mesaj Sayısı : 382 Yaş : 35 Nerden : ankara Kayıt tarihi : 01/02/09
| Konu: KALBE GÖMÜLÜ DEĞERLER Cuma Mart 20, 2009 2:05 am | |
| Kitap Adı:Kalbe Gömülü Değerler
Yazarı:Hasan Hüseyin Maltepe
Sayfası:208
Yazar Hasan Hüseyin MALTEPE'nin kitabını tanıtım amaçlı hazırladığı önsözü yazdım size.Yanlız alıntı yapacak arkadaşlara sesleniyorum el emeğinin hakkını verin bir kere yazmayı denedim sistemden atıldım uzun sürdü ellerimi çürüttüm.Lütfen alıntı yapıcaksanız Kaynak:WEBDEJİTANS bende istemzdim böyle demek ama elelrimi çürüttüm emeksizmi kalsın KALBE GÖMÜLÜ DEĞERLERDeğerli Okuyucularım;
Okumaya çalıştığınız bu kitabın gizemlli satırlarında dolaşırken;baştanbaşa cesaret,fereğat,fedakarlık,üstün ahlak ve içi insanlık sevgisiyle dolu;geçmiş tarihimiz birer numunesi sayılan şehit ecdadımızın,sana gururverecek bir hatırası ve menkıbesi ile karşılaşacaksınız.
Üzerinde dolşatığın bu vatan parçası yarımadanın her karış toprağı,ölümü hiçe sayarak kanlarını akıtan,canalrını veren atalarının topraklaşan kemikleridir.
Dünya tarihinde daha bir eşine rastlanmayan Çanakkale Savaşları'nı tarihe yazdıran ve 8,5 ay,imanlı göğsünü çelikten bir zırh yaparak,insanüstü boğuşmaları ile zafer kazanan ve başaranalrın;ölümsüz hatıra ve hizmetlerinin eseridir.
Bir milletin tarihi kadar tarih sevgiside çok önemlidir.Tarihlerini seven milletler hep yeryüzünde başarılı olmuşlardır.Ne zamanki milletlerin tarihleri gelecek nesillerine objektif olarak kalplere sunulamamış,sevdirilememiş,geçmişle bağlar gün geçtikçe gelecekten koparılmış;O milletler yeryüzünde tutunamamış ve dağılıp gimişlerdir.
İşte,ecdadımızın yakın tarihte bütün dünyaya vatan sevgisinin yanında,insanlık dersini yazdığı TÜRK tarihini gelecek nesillere bir nebze sevdirebilmek için hazırlanmış kitabımın bu özelliği taşımasında azami gayret gösterdim.Bu kitabu okurken yer yer kendinizi onların yerine koyacak,"Bende senin gibi olabilirmiyim?" endişesini hiç aklınızdan çıkarmayacak ve onlarla iftihar edeceksiniz.
Bu güne kadar tarih diye,hep bize çok güzel imal edilmiş tanbur olarak gösterildi.Biz onu sadece şekilde görüldüğü gibi değerlendirdik...Aklımıza yazdık...Onun teline dokunarak gönül telimizi titretecek hiç olmadı.
Bu satırlarda tarih ve sevginin beraber işlendiğini görecek...Bunun yanında ibret alacağımız derslerin çıkarılıp,kalbimize yazıldığını hissedeceksiniz.
Değerli okuyucu;
Bu topraklar için toprağa düşenler.ölmek için ölmediler.Hep bu tarih için bir namus ve fazilet tarihi için öldüler
Ey Türk genci;
Senin Cennet kadar güzel yurdun,yurdunun istiklali,koca bir tarih ve senin için aziz canalrını veren atalarını ve bugün hepsi Ahirete göçmüş olan gazilerini unutma!
Şunu iyi bil ki;Onların aziz ruhları,sana emanet bıraktıkları bu cennet vatanın en fedakar koruyucuları,hizmetçileri ve en ileri,en mesut ve en müreffeh evlatları olarak gömekle şadolacaktır.
Bu kitabımı hazırlarken; hep Yüce Rabbimin yardımını gördüm.Benden hazırlamasıydı.Sonucu yine O'na havale ediyorum.
Bu kitabımı ve sizlerden gelen duaları ve hasıl olan sevabı onların ruhlarıne bağışlıyorum
| |
|