Derdest Admin
Mesaj Sayısı : 382 Yaş : 35 Nerden : ankara Kayıt tarihi : 01/02/09
| Konu: __Her Sey Seninle Baslar__ Cuma Mart 20, 2009 2:09 am | |
| __Her Sey Seninle Baslar___ yazar "Mumin Sekman" Bu kitap yazarin ifade ettigi gibi, Bir kendi kendine yetebilme kitabidir. Kendi ayaklari uzerinde durmak, baskalarina bagimli olmadan yasamak isteyenler icin yazilmistir.... Ben bu kitabi alip ilk sayfalarini okumaya basladigimda kitabin bana fazla bi sey kazandirmayacagini ,Diger kisisel gelisim kitaplarindan farki olmadigini dusunmustum ama gercekten bir kisisel gelisim uzmani olan Mumin Sekman 'in bu kitabini 3 kez okudum...
bu kitap onu okuduktan bir yil sonra zivrede olacaginizi vaadetmiyor, ama en az iki kez okuduktan sonra kesinlikl ayni kisi olmayacaginizi vaadediyor
kitabin icinde en cok hosuma giden iki konuyu sizinle paylasmak istiyorum
__Hayati caresizliklerle dolu bir adamin oykusudur__
* 7 yasındayken babasını kaybetti ve yetim kaldı.Yalnız ve içine kapanık biri olarak yasamaya,ordan oraya sürüklenmeye basladı * 8 yasında okuldan atıldı ve köyde yasadı.Zamanını tarlada kargaları kovalamakla geçirdi. * 10 yasında yüzü kanlar içinde kalacak sekilde,yeni okuldaki hocsından dayak yedi.Ailesi onu okuldan aldı.Sinirli ve korkudan üç gün evden çıkmadı * 17 yasında hayalindeki okulun istedigi bölümü için gerekli not ortalamasını tutturamadı * 24 yasında tutuklandı,günlerce sorguya çekildi ve 2 ay tek basına bir hücrede hapis yattı * 25 yasında sürgüne gönderildi. * 27 yasında kendisinden bir yas büyük meslektası kendisininde üyesi buldugu dernegi çalısmaları ile kahraman ilan edilirken,kendisi hiç önemsenmiyordu.dogdugu sehrin merkezinde rakibi törenlerle karsılasırken, o kalabalık arasında yalnız basına olanları izliyordu *30 yasında kendisi baska sehirleri düsman elinden kurtarmaya çalısırken,dogdugu sehir düsman eline geçti. *30 yasında amiri,onu kendisinden uzaklastırmak için baska göreve atanmasını sagladı yeni görevinde fiilen issiz bırakıldı.aylarca bos kaldı * 37 yasında böbrek hastalıgından Viyana da 2 ay hasta ve yalnız yattı *37 yasında komutan olarak yeni atandıgı oru,dagıtıldı *38 yasında savunma bakanı tarafından görevinden atıldı. *38 yasında bir toplantıda giyebilecegi bir tek sivil elbisesi bile yoktu ve baskasından bir redingot ödünç aldı ayrıca cebinde 80 lirası vardı *38 yasında kendisi için tutuklanma kararı çıkarıldı *38 yasında en yakın bes arkadasından üçü,onun kongre temsil heyetine üye olmaması için oy kullandı *39 yasında idam cezasına çarptırıldı
SONRA NE Mİ OLDU
42 yasında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaskanı oldu ! okudugunuz öykü efsanevi lider Mustafa Kemal Atatürk e aittir. simdi düsünün,sizi basarılı olmanızı engelleyen ama Atatürk ün karsısına çıkmamıs bir engel var mı ?
basarının önündeki engel ne ?
paranızmı yok ?
Atatürk ünde yoktu.!
saglınızmı bozuk ?
Atatürk ünde bozuktu.
Çevrenizde sizi çekemeyenlermi var ?
Atatürk 'ünde vardı !
Bazı yakın arkadaslarınız sizi arkadanmı vurdu ?
Atatük'ede oldu Aileniz çok zengil degilmiydi ?
Atatürk ün degildi !
Amirleriniz hakkınızı mı yiyor ?
Atatürk'ünkinide yemislerdi !
Sizden daha beceriksiz ama hırslı insanlar,sizden daha hızlı yükselip size amirlik mi yapıyor ?
Atatürkünde basına gelmisti.Geçmiste bazı denemelerinizde basarısız mı oldunuz ?
Atatürk de olmustu ! Hakkınızda idam fermanı çıktıgı içinmi basarılı olamıyorsunuz ? Atatürk ünde basına gelmisti.
__Aklin ofsayt Pozisyonlari; Problem cozumu gormemekten dogar
Tikaniklik dogada degil Aklimizdadir
Yasli adam hapisteki ogluna mektup yazar; Patates ekmek icin tarlanin kazilmasi gerekiyor, Yasli ve hastayim yapamiyorum yanimda olsan ne iyi olurdu... Oglu mektubu okur ama hapistedir. Bu "gercek caresizlik" durumunda yapilacak bi sey yok gibi gorunmektedir. Neyseki genc adam bizim gibi dusunmez. Hemen babasina cevap yazar... "Baba sakin tarlayi kazma cesetleri oraya gomdum" Pois mahkumun mektubunu okuyunca hemen harekete gecer, cesetleri bulmak icin tum tarlayi kazar, fakat ceset bulamaz!!! bir kac gun sonra yasli adam oglundan bir mektup daha alir "baba bu sartlarda elimden gelenin en iyisini yaptim" | |
|