Derdest Admin
Mesaj Sayısı : 382 Yaş : 35 Nerden : ankara Kayıt tarihi : 01/02/09
| Konu: __Sen Git Ask Bana Kalsin___ Cuma Mart 20, 2009 2:10 am | |
| Yazar; Mehmet Coskundeniz
( Yazarin “Sen Git Ask Bana Kalsin” kitabindan alintidir.)
O gidecek ve sen bakacaksin . Kimse olmayacak yaninda, acini yalniz yasayacaksin
Aski tek kisilik yasamanin mevsimidir simdi , Bahar da olsa yaz da , kis hüküm sürecektir sende.
Buz tutacaksin …
Herkesin buram buram terledigi günesli bir günde üsümenin ne demek oldugunu ögreneceksin.
Tüm renkler, dönüs tarihinin belli olmadigi bir yolculuga çikmistir.
Baktigin her sey ya gri. Ya siyahtir.hayata dair hiçbir sey ilgi alanina girmez.
Öylece bir kösede, sessizce, gözyaslarini içine akita akita oturup durursun.
Ne dostlarini görmek istersin, ne de söylenecek bir tek sözü bile duymayi.
[ Neden ben? ] diye bin kere soracaksin kendine.
[ Hak etmedim bunu ] diye hayiflanacaksin.
Merak etme, her terk edilen hak etmedigini düsünmüstür.
Hiçbir farkin yok onlardan; ama, sen, terk edildigini de kabul etmiyorsundur.
[ Neden gitti? ] sorusu gelecek ardindan.
Buldugun yanitlari begenmeyip gidisine bir baska bahane arayacaksin.
Hiçbir bahane gerçek nedeni anlatmayacak.
Çünkü aslinda basindan beri gördügün; ama, bir türlü kabullenemedigin o gerçegi bir kez dile getirirsen, zaten buz tutmus bedenin, parça parça dagilacak.
Bunu bildigin için bahanelerin arkasina saklanacaksin.
Sevmemistir seni. Sevmisse de, senin onu sevdigin kadar sevmemistir.
Suçlayabilir misin onu? Sen sevdin diye sevmelimiydi seni?
Sart mi bu? Degil elbette; ama, gel de bunu yüregine anlat. Anlatamayacaksin.
Yürek bunu kabul etmez çünkü. Sen [Seni benim kadar kimse sevemez] diye sayiklarken ya da
[Benim kiymetimi bilemedin] diye suçlarken onu, o, senin ne halde oldugunu bilmeden, bilse bile umursamadan,
[ Her seçim bir vazgeçistir ve her seçim bir baslangiçtir ] sözünü kanitlarcasina yeni bir menzile dogru yol almaya baslamistir bile.
Senin seçiminse kis-i yasamaktir, o zaman yasayacaksin.
Hiçbir kis, yasanmadan bitmez. Kisi atlayip bahara, ondan sonra da yaza ulasamazsin.
Birçok kez donarak ölecegini düsünerek, gözyaslarin buz kristallerine dönüserek, sogugun verdigi acidan nefesin kesilerek, ilik bir rüzgari sari sicak günesi düsleyerek dibine kadar, titreye titreye yasayacaksin. Sonra bir gün pencereden günesin girdigini, yanaklarinda donan gözyaslarinin eridigini, içindeki titremenin hafifledigini, renklerin gittikleri yerden döndügünü, susturdugun tüm dostlarinin yeniden konusmaya basladigini göreceksin.
Bir gülümseme yayilacak yüzüne, oturdugun o köseden kalkacaksin ve baharin kokusunu içine çeke çeke, günesin ve sicagin keyfini çikaracaksin…
Bir baska kis-a kadar…
| <table style="TABLE-LAYOUT: fixed" width="100%" border=0><tr><td class=smalltext width="100%" colSpan=2></TD></TR></TABLE> |
| |
|